Witte wijn

Wijn.eu heeft een ruim assortiment witte wijnen. Voor een heerlijke witte wijn moet je bij Wijn.eu zijn. Zoek naar de ideale frisse, fruitige, volle, zoete of complexe witte wijn in het assortiment van Wijn.eu. Alle wijnen zijn uiterst voordelig aangeboden en online te bestellen. De wijnen worden bovendien gratis bezorgd door heel Nederland.

Witte wijn, hoe wordt het gemaakt?

Witte wijn wordt gemaakt uit het sap van druiven. De most (Most is een woord uit de wijnmakerij, dit is de naam voor vers geperst) is vrij van schillen, pitten en steeltjes. Ook al denken de meeste mensen dat witte wijn perse van witte druiven gemaakt moet worden, hoeft dit niet perse het geval te zijn. Witte wijn kan ook gewoon van blauwe druiven worden gemaakt, wanneer witte wijn gemaakt word van witte druiven word dit Blanc de blancs (dit betekend wit van witte) genoemd. De kleur van de wijn word bepaald door het ras van de druiven en de leeftijd.

Soorten witte wijnen

Binnen de witte wijn familie zijn vele verschillende typen witte wijnen. De smaak van de wijn kan zoet zijn, dit word zoet genoemd omdat er veel suiker in zit. De smaak van de wijn kan ook droog zijn, dit word droog genoemd over er weinig suiker in zit. Hiertussen zitten natuurlijk nog verschillende smaken. Zo is er een halfdroge wijn, deze bevat wel wat suiker, deze wijn is speciaal voor de mensen die wanneer zij een droge wijn drinken deze als “zuur” ervaren en doormiddel van deze wijn willen zij deze ervaring verzachten. In de winkel zal een droge witte wijn worden aangegeven als “sec”, een halfdroge wijn zal worden aangegeven met “Demi sec”. Wanneer mensen denken aan zoete witte wijn word al vaak de link gelegd naar dessertwijn, dit is geheel onterecht. Dit omdat een zoete witte wijn in tegenstelling tot de dessertwijn populair is onder jongeren en studenten.