Rose

Rosé wijn uit verschillende landen en streken over de hele wereld, wordt aangeboden door Wijn.eu. We bieden een ruim assortiment Rosé wijnen. Dit kan variëren van smaak en landen en streken. Elk land, zelfs streek heeft zijn eigen smaak. Dit kan van zoet en fris tot fruitig en krachtig zijn.

De rosé wijn word gemaakt van blauwe druiven (soms in combinatie met witte druiven). De rosé wijn krijgt zijn lichtrode / roze kleur doordag de schillen in tegenstelling tot rode wijn minder lang in de most blijft. Tijdens de bereiding worden de druiven gekneusd en beginnen de schillen van de druiven hun kleurstof af te geven. Wanneer de kleur van de Rosé precies goed is worden de druiven geperst en worden de schillen en sappen van elkaar gescheiden. Want hoe langer de schillen en de sappen contact hebben, hoe donkerder de kleur en hoe krachtiger de smaak van de rosé wijn.

Een andere manier voor het maken van roséwijn is door het mixen van rode wijn en witte wijn. Deze manier van rosé maken is in Europa verboden, dit omdat het mixen van rode en witte wijn een goedkope manier is om roséwijn te maken.

Frankrijk is de grootste roséproducent van de wereld. In Frankrijk liggen dan ook veel regio’s waar men kwaliteitsrose’s maken, zo zijn er de Tavel en de Anjou. Het aandeel dat rosé wijn heeft binnen de totale productie van wijn wereldwijd is nog geen 10%. Ruim een kwart van de totale wereld productie van de roséwijn is dus afkomstig uit Frankrijk.

Rosé wijn is geen wijn dat als standaard word gezien bij een gerecht, dit is in eerste instantie toch een persoonlijke voorkeur. Deze wijn zal koel of gekoeld gedronken worden, om het maximale uit de smaak te halen. Rosé wijn heeft twee soorten, een frisse, droge soort en een volle, fruitige soort.