Prosecco

Prosecco word in het algemeen koud gedronken en word lekker gevonden als aperitief of bij een salade of vis. Net als de Spaanse cava (een mousserende wijn) word prosecco vaak als alternatief voor champagne gebruikt. Ondanks dat ze dit doen heeft prosecco een heel andere smaak en karakter dan champagne. Bij de prosecco krijg je een jonge, levendige, fruitige en frisse smaak, bij champagne is dat weliswaar volwasserner. Wijn.eu heeft een groot assortiment prosecco. We bieden deze uiterst voordelig. Prosecco is een typische Italiaanse mousserende wijn.

Voor de export van prosecco is de frizzante (dit betekend dat het een half-mousserende wijn is) prosecco populair, dit komt omdat deze wijn in Nederland en Duitsland tegen een laag accijns tarief mag worden ingevoerd. De geïmporteerde flessen zijn meestal voorzien van een kurk met het bekende touwtje eromheen. Het kan ook voorkomen dat deze geïmporteerde flessen een kroonkurk hebben (dit zijn kurken die ook op een bierfles zitten). Het alcoholpercentage van deze flessen prosecco ligt vaak rond de 10 à 11 procent.

Prosecco kan wanneer deze gemaakt word, gemaakt worden als vino frizzante of spumante. Het verschil tussen deze twee zit hem in de bubbels. Spumante is de Italiaanse benaming voor mousserende wijn die meer van drie bar bevat. Frizzante is de Italiaanse benaming voor half mousserend, deze wijn bevat minder koolzuur. De meeste prosecco’s zijn spumante.

De most die de basis van de prosecco is moet voor minstens 85% bestaan uit Glera druiven. Glera is de officiële naam van de druif, maar deze word in de volksmond proseccodruif genoemd. Binnen het algemene woord “Prosecco” kan je onderscheid maken tussen de kwaliteit van deze wijnen. Dit gebeurd door middel van verschillende kwalificaties, zo zijn er: Prosecco Cartizze, Prosecco DOCG, Prosecco DOC en Glera.