Wijnkoeler

Gepubliceerd op 13/03/2019

Wijnkoeler is zeker geen overbodige luxe wanneer het om de juiste temperatuur gaat van de wijn. Een witte wijn is heerlijk tijd eens een heerlijk etentje of van een avond te genieten. Omdat je meestal niet gelijk een fles wijn in een teug opdrinkt en de wijn niet telkens uit de koelkast wilt halen. Is een wijnkoeler een zeer goede oplossing. De wijnkoeler is een geïsoleerde bak of omhulsel waar de fleswijn inzit. Hierdoor zal de wijn langer koel blijven wanneer je hem op tafel laat staan. Wijn.eu heeft verschillende soorten wijnkoelers in het assortiment. Van simpele wijnkoelers tot zeer kwalitatief goede en stijlvolle wijnkoelers.

Soorten wijnkoelers

De ijsemmers: Waarschijnlijk de meest gebruikelijke wijnkoeler die er is. Het wordt doormiddel van water en ijsblokjes gevuld. Daar wordt dan de fles wijn in gezet. Vaak wordt er gedacht door alleen ijs erin te doen sneller koelt dan met water en ijs. Dit is dus niet het geval. Nadeel hiervan is wel dat het etiket los kan raken.

Vacuüm koelers: Een vacuüm koeler is dubbelwandig, door de dubbele wand ontstaat er een isolerende werking. Het is daarom ook geen actieve koeler, het zorgt ervoor dat de wijn langer op temperatuur blijft. Dit geldt voor zowel rode als witte wijn.
Manchetkoeler:  Het is een compacte koeler en zijn  vaak met een vries/koelvloeistof gevuld of met koelgel. De manchetkoeler leg je in de vriezer en vervolgens wanneer de manchetkoeler gekoeld is over de wijnfles schuiven. Het neem weinig ruimte in en kan zeer handig zijn tijdens een picknick. Vaak zijn de manchetkoelers met printjes leverbaar. Deze zul je daarom niet aantreffen in een restaurant. Onder andere ook omdat het etiket verborgen is.
Elektrische flessenkoeler: Er bestaan ook elektrische flessenkoelers. Hier kan een of meer flessen precies op temperatuur gehouden worden. Het is zeer effectief, maar desalniettemin niet erg mooi als dit op de tafel staat. Het oogt niet mooi en je moet maar net een apparaat op je tafel willen hebben.
Isolatieverpakkingen: Dit is niet voor aan tafel, maar vooral om op reis je wijn op temperatuur te houden. Zo zijn er speciale tassen die een goede isolatie hebben en vaak koelelementen toe kunnen voegen.