Decanteren

Gepubliceerd op 13/03/2019

We bieden verschillende producten om de wijn te decanteren. Decanteren is de wijn extra lucht geven met behulp van een decanteerkaraf. Zo komen er meer aroma’s vrij en zullen de meeste wijnen beter smaken. Echter is het niet voor elke wijn geschikt om te decanteren.  Weet je niet zeker of je de desbetreffende wijn moet decanteren, vraag het aan slijter of neem even contact met ons op. We hebben daarom decanteer karaffen in ons assortiment. Van zeer sierlijke en mooie karaffen tot simpele eenvoudige karaffen.

Een goede decanteerkaraf heeft niet veel eisen.  Zo is vaak de hals van een karaf wat breder. Daarmee kun je de wijn gelijk overschenken. Tijdens het overschenken is het van belang dat je de karaf licht schuin houdt, zodat de wijn langs de binnenkant kan stromen. Sommige hebben een kromme hals, daarmee stroomt het automatisch langs de binnenkant. Het is ook vaak prettig dat de karaf kleurloos en helder is. Een karaf is dan normaal van glas, fijn geslepen kristal of antiek. Voor het gebruik van een karaf, zorg ervoor dat er geen zeep geur of zeep resten zit.
Bij gebruik van een decanteer karaf is het niet geschikt om de wijn te bewaren. Een karaf schenk je dezelfde dag nog leeg.